Ontslaghulp is noodzakelijk als je ontslagen wordt door de werkgever. Schakel een ontslag advocaat in als je het niet eens bent met jouw ontslag of wanneer je een betere ontslagregeling wilt hebben. Er zijn op het moment in Nederland vier verschillende (ontslag) situaties mogelijk, namelijk: ontslag wegens een arbeidsconflict of disfunctioneren, op staande voet ontslag of middels een vaststellingsovereenkomst. Een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht heeft hier veel ervaring en kennis over. De advocaat staat je bij in je ontslagprocedure en kan je begeleiden, adviseren en ondersteunen bij jouw ontslag zowel buiten als binnen de rechtszaal.

Een ontslag advocaat behartigt alleen de belangen van de werknemer. De advocaat beoordeelt de situatie en geeft passend juridisch advies. Op basis van jouw situatie neemt de advocaat de juiste stappen. Je kunt op deze manier het maximale resultaat uit je ontslag halen, dit doet de advocaat middels het onderhandelen met de werkgevende. Wanneer is het handig om deze advocaat in te schakelen? Onderstaand vertellen we er meer over!

Bij ontslag

Het is natuurlijk vanzelfsprekend om een ontslag advocaat bij ontslag in te schakelen. Een werkgever mag je niet zomaar ontslaan, hier moet volgens de wet een geldige reden voor zijn. Wanneer er sprake is van geldig ontslag, dan zijn er voor de werkgever nog strenge vereisten waaraan voldaan moet worden. Alleen op die manier is er sprake van geldig ontslag en kun je ontslagen worden door de werkgever. Als werknemer is het handig om te weten dat je bepaalde rechten hebt en hiervoor komt een ontslag advocaat op. De advocaat onderhandelt met de werkgever en weet ook dat de werkgever het niet wilt laten aankomen tot een juridisch conflict, dit kost de werkgever veel tijd en geld.

WW-uitkering zeker stellen voor na het ontslag

Met name bij ontslag op staande voet is het van belang om je recht op een uitkering veilig te stellen. In sommige gevallen stelt het UWV je als verwijtbaar werkloos en heb je geen recht op een uitkering. Het is dus van belang om goed verweer te vervoeren en dit kan goed met een ontslag advocaat. Met een ontslag advocaat is het mogelijk om jezelf te verweren en dat helpt met het zekerstellen van jouw uitkering.

Pin It on Pinterest