Effectief vermogensbeheer vereist dat er scherpe aandacht wordt geschonken aan fiscale, juridische, familiale en zakelijke kwesties. Het ontwikkelen van een plan voor private wealth vermogensbeheer op maat gaat over het in de gaten houden van verschillende doelstellingen. Er moet namelijk gekeken worden naar de langetermijndoelstellingen en belangen, waarbij deskundig advies wordt gegeven over hoe op korte termijn behoeften kan worden ingespeeld. Vermogende familiebedrijven en personen, kunnen deskundig advies goed gebruiken voor verschillende zaken. Wil je weten hoe dit werkt? Onderstaand vertellen we er alles over!

Deskundig advies van een expert

Advies over private wealth kun je alleen krijgen van een expert. Verschillende consulting bedrijven kunnen veel betekenen voor het opstellen van effectief vermogensbeheer. Hierbij is het essentieel dat er wordt gekeken naar de optimale fiscale structuur, maar ook naar de juridische implementatie van de structuur. Ook moet er een juiste balans tussen de verantwoordelijkheden van directie, toezichthouders en aandeelhouders komen. Veel vermogende particulieren zoeken advies voor deze zaken voor hun ondernemingen en achterliggende families. Een beroep doen op de diensten van een consultingbedrijf met een specialisatie in private wealth, is dan de juiste beslissing. Een gespecialiseerd consultingbedrijf kan jou van dienst zijn bij de advisering, maar ook bij de uitvoering van diverse onderwerpen die hierboven vermeld staan.

Management consultancy wordt steeds belangrijker voor vermogende particulieren en bedrijven. Het inschakelen van het juiste consultingbedrijf is tegenwoordig ingewikkeld, dit komt doordat er veel consulting bedrijven zijn. Hieronder vertellen we precies hoe je een goed consultingbedrijf kunt vinden!

Consulting Bedrijven met elkaar vergelijken

Je schakelt een consultingbedrijf in om advies te geven over een bepaald domein. Er zijn speciale consulting bedrijven met een specialisatie in private wealth. Alle consulting bedrijven geven op een andere manier advies over private wealth. Wanneer je verschillende consulting bedrijven met elkaar vergelijkt, is het verstandig om te kijken naar de ervaring van het consultingbedrijf. Je kunt bij verschillende partijen een duidelijke en volledige offerte aanvraag of request for proposal doen. Het is ook verstandig om vooraf via het internet en via je persoonlijke netwerk, informatie over mogelijke consultants in te winnen. Je kunt tot slot vragen aan de consultant om certificaten voor te leggen, zodat je kunt zien dat ze met een bepaalde methodologie vertrouwd zijn.